HIJALURONSKI FILERI

„Pokažite svoje lice svijetu i pritom izgledajte i osjećajte se odlično...“


ŠTO SU HIJALURONSKI FILERI?

Hijaluronski dermalni fileri su posljednjih godina postali zlatni standard u popunjavanju bora lica. Razlozi porasta popularnosti filera su njihova biokompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost i sigurnost primjene i neznatna bolnost kod injiciranja. Hijaluronska kiselina je prirodna tvar vezivnog tkiva koja koži daje čvrstoću,elastičnost i održava njenu hidrataciju. S godinama se sadržaj hijaluronske kiseline u koži smanjuje, što uzrokuje njezinu slabiju hidrataciju i kao posljedicu toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, lice gubi na volumenu, koža postaje umorna i bez sjaja i stvaraju se bore.ZA ŠTO KORISTIMO DERMALNE FILERE?

Dermalne filere koristimo za korekciju bora, sitnih i dubokih linija te nabora kože: nazolabijalne bore (linije od nosa prema ustima), marionetske bore (linije od usta prema bradi), bore smijeha, vrećice ispod očiju, bore mrštenja, pušačke bore (bore oko usana). Koristimo ih i za oblikovanje kontura lica i povećanje volumena: povećanje usana, podizanje kutova usana, oblikovanje obraza. Njihovim injiciranjem u kožu osim popunjavanje bora i vraćanja izgubljenog volumena potičemo rehidraciju kože, stvaranje novog kolagena uz postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda. Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica.


OPIS TRETMANA

Nakon nanošenja anestetske kreme na čisto lice, anastetik se ostavi 15-ak minuta na koži, a potom se ukloni. Potom se u skladu s vašim željama, a sukladno indikacijama, odabrani dermalni filer ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Tretman je bezbolan obzirom da nova generacija dermalnih filera u svom sastavu sadrži anestetik. Tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 15 do 60 minuta.KOJE FILERE KORISTIMO?

Fileri koje koristimo u svojoj praksi su nova generacija hijaluronskih filera Juvéderm® Volbella, Volift i Voluma, ovisno o indikaciji i tretiranom području. Juvéderm® Voluma dermalni fileri dizajnirani su na način da vraćaju volumen, a mogu se koristiti na bradi, obrazima i na području jagodičnih kosti. Juvéderm® Volbella dermalni fileri najviše odgovaraju osjetljivim područjima poput usana, području oko usana i oko očiju. Juvéderm® Volift dermalni fileri namijenjeni su popunjavanju dubokih, do srednje dubokih bora kao što su nazolabijalne bore, pušačke bore i bore koje nastaju od rubova usnica prema bradi,a odličan je i za povećanje usana. Prizveden pomoću Vycross tehnologije Juvéderm® dobiva blagu gel strukturu koja ostaje postojana kako vrijeme prolazi. Upravo zato je Juvéderm® prvi glatki konzistentni gel hijaluronske kiseline, odobren od strane FDA, a koji traje do godine dana uz samo jedan tretman. Najnovija generacija dermalnih filera već u sebi sadrži lokalnu anesteziju. Lokalna anestezija izolira bol te omogućuje bezbolni i opušteni tretman.


TKO SU KANDIDATI ZA HIJALURONSKE FILERE?

Kako starimo koža postepeno gubi kolagen i masno tkivo što razultira stvaranjem kožnih nabora i bora. Dermalni fileri su prikladni za sve one koji žele vratiti mladoliki volumen kože i popuniti bore. Kandidati za tretman hijaluronskim filerima su sve osobe sa izraženim borama, što se kod nekoga pojavljuje krajem dvadesetih godina, a kod nekog kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, stres). Kako bi se što dulje zadržao osvježeni, mladenački izgled i održala dobra kontura lica, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati. Glavne kontraindikacije za korištenje dermalnih filera su sljedeće: aktivna infekcija blizu mjesta aplikacije filera, poznata alergija ili preosjetljivost na neku od komponenti filera i poremećaj koagulacije.


KAD SE VIDE PRVI REZULTATI?

Prvi rezultati se vide odmah po završetku tretmana dok se puni rezultat postiže za mjesec dana obzirom da hijaluronska kiselina na sebe vezuje vodu i povećava volumen aplicirane hijaluronske kiseline.


KOLIKO DUGO SU VIDLJIVI REZULTATI?

Dugotrajnost rezultata ovisi o vrsti primjenjenog dermalnog filera. Za razliku od starijih generacija dermalnih filera čiji je efekt bio kratkoročan (do nekoliko mjeseci), učinak Juvéderm® filera je dugotrajniji (od godinu do godinu i pol dana). Budući da rezultati mogu varirati ovisno o pojedincu, možete ponoviti tretman nakon što se željeni efekti počne smanjivati.


KAKAV JE TIJEK OPORAVKA?

Nakon tretmana moguća je pojava osjetljivost na mjestu aplikacije te crvenilo kože koje obično nestaje nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana Kroz naredna 2 tjedna preporučeno je izbjegavati izlaganje suncu, saune, solarije i masaže lica. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.


KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE?

Problemi sa dermalnim filerima su iznimno rijetki. Privremeni fileri, kao što su hijaluronski su iznimno sigurni i rijetko uzrokuju bilo kakve nuspojave. Moguća nuspojava nakon tretmana je pojava infekcije na mjestu uboda. Međutim uspješno je možete izbjeći pažjivo sljedeći upute nakon tretmana. Nekad je moguća pojava grudica ili ispupčenja koja prosijavaju kroz kožu, a povezani su sa površnim injiciranjem filera. Ako nastanu uspješno se mogu ukloniti hijaluronidazom, enzimom koji razgrađuju hijaluronsku kiselinu. Ako često imate H.simplex infekciju (herpes) moguća je ponovna reaktivacija nakon tretmana stoga obavijestite liječnika tijekom konzultacija kako bi Vam propisao lijek koji će umanjiti rizik ponovnog pojavljivanja. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito rijetke.

BROŠURE O ESTETSKIM TRETMANIMA:

U NAŠEM RADU KORISTIMO:
designklementgrgić

poweredbytobiesoft