MEZONITI ZA LIFTING LICA I TIJELA

„Postignite zategnuti,blistavi izgled bez rezova i ožiljaka“


ŠTO SU MEZONITI?

Mezoniti predstavljaju revolucionaran tretman za klijente koji traže značajno podizanje i zatezanje lica bez invazivnog kirurškog zahvata. Ova metoda predstavlja „nekirurški facelifting“. Riječ je o posebno dizajniranim biorazgradivim vlaknima za podizanje, oblikovanje i revitalizaciju kože lica i tijela.


ZA ŠTO KORISTIMO MEZONITI?

Tretman je idealan za:

 • zatezanje opuštenih dijelova kože lica (donja vilica, brada)
 • zatezanje opuštenih dijelova tijela (trbuh, nadlaktica, natkoljenica)
 • podizanje obrva
 • podizanje obraza
 • ublažavanje bora oko očiju
 • ublažavanje dubokih nazolabijalnih nabora,čeonih bora i bora u kutovima usana
 • oblikovanje kontura i crta lica
 • poboljšanje teksture kože lica i vrata

Prednosti tretmana Mesotrax mezonitima leže u minimalno invazivnoj metodi bez rezova i ožiljaka, postizanju dugotrajnog efekta, poticanju stvaranja mreže novog kolagena te učinku face liftinga uz zadržavanje prirodnog izgleda.


OPIS TRETMANA

Nakon razgovora sa vama izabiremo duljinu igle i debljinu mezoniti koje će aplicirati pod kožu radi postizanja željenog efekta. Sam tretman nije bolan, ali se radi prevencije koristi anestetska krema. 3DMesotrax Mezoniti se uvode pod kožu sa tankim, sterilnim iglicama bez incizije. Nakon što se niti jednom uvedu pod kožu, povlače se kako bi se niti usidrile i fiksirale u tkivo te se postigao efekt zatezanja ili liftinga Na ovaj način postižemo 3D modeliranje tkiva i formiranje novih linija i kontura. Trajanje tretmana ovisi o količini mezoniti koja se aplicira pod kožu,u prosjeku od 20 do 60 minuta.


KOJE MEZONITI KORISTIMO?

Koristimo 3DMesotrax Mezoniti koje predstavljaju resorptivne, biokompatibilne niti materijala polidioksanona koji se u potpunosti lokalno razgrađuju za 6-8 mjeseci. Postoji nekoliko vrsta niti. Primjenjuju se niti za regeneraciju i volumen te nove COG niti koje daju vrhunski lifting efekt. Na prvoj konzultacijii će se napraviti plan tretmana ovisno o regiji koja se radi, godištu klijenta, stanja kože i drugih faktora. Broj niti koji će kod Vas dati željeni efekt određuje se individualno.


TKO SU KANDIDATI ZA MEZONITI?

Starosne granice ne postoje, tretman se može raditi i kao preventivna metoda kod prvih znakova starenja, ali i kod već postojećih i dubokih bora. Idealni kandidati su žene i muškarci između 30 i 60 godina koji imaju spuštenu kožu srednjeg dijela lica i vilice, spuštene obrve, opuštenost kože vrata i gubitak volumena na koži lica. Odlični kandidati su i mlađi pacijenti, koji žele suptilne promjene na čelu ili obrazima, opuštenoj koži vilice, vrata i oni koji žele odgoditi znakove starenja. Mezoniti se ne primjenjuju kod autoimunih bolesti, upalnih bolesti kože, keloida, pacijenata koji na mjestu aplikacije imaju silikonske implantate, multiple alergijske reakcije, poremećaj koagulacije, pacijenata na terapiji antiepilepticima, onkoloških bolesnika i trudnica.


KAD SE VIDE PRVI REZULTATI?

Puni efekt zahvata mezonitima vidi se nakon 30 do 60 dana.


KOLIKO DUGO SU VIDLJIVI REZULTATI?

Efekt mezoniti traje 20 – 24 mjeseca, ali ovisno o željama pacijenta i učinku tretman se može ponoviti odnosno upotpuniti.


KAKAV JE TIJEK OPORAVKA?

Nakon samog tretmana nekad se javljaju modrice i blagi podljevi koji nestaju kroz nekoliko dana te osjećaj zatezanja i peckanja koji može trajati par dana. Prva dva tjedna možete osjetiti blažu ograničenost pokreta mišića lica te blagu bolnost pri smijanju i žvakanju. Oporavak nakon tretmana nije potreban, već se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obvezama. Međutim preporuke su sljedeće:

 • odmah nakon tretmana stavite led ili hladne obloge i držite do 5 minuta;
 • tijekom prve tri noći preporuča se držati glavu na uzvišenom, a tijekom prvih prvih pet preporuča se spavanje s licem okrenutim prema stropu;
 • nježno nanosite make-up, nježno čistite i sušite lice;
 • naredna tri tjedna izbjegavajte sunčanje i solarij;
 • naredna tri tjedna izbjegavajte tretmane i masaže lica, kontaktne sportske aktivnosti, saune i kupelji, dentalne zahvate, pretjerane pokrete lica dok pričate, žvačete i zijevate

KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE?

Nakon tretmana moguća je pojava manjih hematoma, otoka tkiva, blaže boli i osjećaja zatezanja. Opisane nuspojave su očekivane i najčešće prolaze kroz nekoliko dana ili tjedana. Neki pacijenti osjete pojavu blaže utrnulosti ili blagog gubitka osjeta koja obično nestaje kroz nekoliko tjedana.

BROŠURE O ESTETSKIM TRETMANIMA:

U NAŠEM RADU KORISTIMO:
designklementgrgić

poweredbytobiesoft