PLATELET RICH PLASMA (PRP)

„Ljepota Vam je u krvi“


ŠTO JE PRP?

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je metoda pri kojoj se upotrebljava minimalna količina vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože. Metoda je dobila naziv po dijelu krvi koji se dobije centrifugiranjem- PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu - plazma bogata trombocitima.


ZA ŠTO KORISTIMO PRP?

Ovaj postupak koristimo da na prirodan način koži vratimo mladenački izgled i vitalnost, povećamo gustoću i čvrstoću kože, potaknemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjimo bore i poboljšamo strukturu, boju i tonus kože na licu. U PRP-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Cilj je potaknuti prirodne procese regeneracije te iskoristiti vlastite snage organizma. Matične stanice se pretvaraju u kolagen što je od presudne važnosti za vrhunske rezultate. PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glaberalnih linija, odnosno bora između obrva
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju
  • Smanjenje nazolabijalnih bora
  • Smanjenje bora „mrštilica“
  • Smanjenje bora „smijalica“
  • Tretiranje ožiljaka od akni
  • Smanjenje bora oko usta
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela
  • Uklanjanje fotooštećenja i diskoloracija

OPIS TRETMANA

Nije potrebna nikakva priprema već se prvo izvadi manja količina krvi kao da vadite krv u laboratoriju. Potom se krv pripremi i razdvoji tekući dio krvi zvan plazma od staničnog dijela. Plazma se pomiješa s anestetikom tako da je tretman bezbolan, a ubrizgava se s najmanjim iglama u kožu te ne ostaju nikakvi tragovi uboda igala. Tretman traje oko 45 minuta od vađenja i pripreme krvi do samog tretmana. Tretman se može upotpuniti dermapenom koji sitnim vertikalnim ubodima dodatno pospješuje učinak.


KOJI PRP METODU KORISTIMO?

U našoj praksi koristim MyCells metodu koja je sigurna, učinkovita i dugotrajna, posjeduje FDA cerifikat te ono najvažnije - omogućuje najveću koncentraciju matičnih stanica, faktora rasta i trombocita.


TKO SU KANDIDATI ZA PRP?

Kandidati su osobe koje ne žele invazivne, agresivne tretmane te umjetan izgled. Savjetuje se osobama koje žele zadržati prirodni i mladenački izgled, a da pri tome ne koriste strana tijela. PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

KAD SE VIDE PRVI REZULTATI?

Prvi rezultati se vide 30-ak dana nakon tretmana, a narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji u vidu poboljšanja vlažnosti, strukture i tonusa kože. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove koji se s vremenom poboljšavaju. Preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 tjedana.


KOLIKO DUGO SU VIDLJIVI REZULTATI?

Učinci terapije mogu trajati između 12 mjeseci i dvije godine, ovisno o osobi. Postupak se, ukoliko želite, može ponoviti za 12 mjeseci.


KAKAV JE TIJEK OPORAVKA?

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vraća svojim uobičajenim aktivnostima.


KOJE SU MOGUĆE NUSPOJAVE?

Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost nuspojava niti imunoloških reakcija. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen, bezbolan te ne zahtijeva vrijeme oporavka.

BROŠURE O ESTETSKIM TRETMANIMA:

U NAŠEM RADU KORISTIMO:
designklementgrgić

poweredbytobiesoft