ESTETIKA MED KONCEPT TERAPIJESuradnjom liječnika,fizioterapeuta ,nutricionista,nlp praktičara i wing-vave coacha nudimo našim klijentima sveobuhvatan terapijski pristup.
Ponekad je potreban dugi razgovor da bi se ustanovilo što je srž problema i na koje područje primarno djelovati.
U većem broju slučajeva koordiniranost struke donosi najbolje i najdugoročnije rezultate.

U našem centru klasičnom fizikalnom terapijom koja uključuje elektroterapiju,ultrazvuk,duboku dijatermiju i medicinsku masažu uspješno rješavamo mnoga bolna stanja i ozljede lokomotornog sustava.

Naš liječnik i nutricionist pri inicijalnom pregledu uzima anamnezu,vizualno pregledava tijelo, mjeri krvni tlak i otkucaje srca,mjeri koncentraciju šećera u krvi,izmjeriti će postotak vode,masti i mišićne mase.Na osnovu dobivenih informacija preporučiti će daljne pretrage ako su potrebne te napraviti plan prehrane s obzirom na određeno stanje ili bolest te preporučiti poželjne suplemente.

Uvijek treba uzeti u obzir da sva naša emotivna stanja ostavljaju danak na fizičkom nivou našeg tijela.Tijelo i um su usko povezani.

Dr.Perth je uspjela dokazati i objaviti svoje znanstvene radove na temu kako emocije djeluju na molekularnom nivou i mjenjanju fukciju stanice.U svojoj knjizi koja je ujedno i ispovjest o njenom znanstvenom radu lijepo opisuje i dokazuje kako uzastopna negativna emocija se veže za receptor na površini stanice i postepeno uzrokuje disbalan i bolest.

Um i tijelo su međuovisni i narušiti jedno znači narušiti drugo.Pri dijagnostici problema i pri izboru terapije to moramo uzeti u obzir jer inače ćemo dobiti kratkoročne pozitivne promjene ili će čak izostati.

Jako često nismo svjesni svojih negativnih emocija jer su zablokirane na podsvjesnom nivou pa ni neznamo sa čime se trebamo suočiti i kako te negativne emocije razgraditi.

Dok spavamo i kada smo u REM fazi(rapid eye movemen) pokretima očnih jabučica skeniramo dnevne događaje kao da ih gledamo.Razgrađene emocije tako procesuiramo i pospremamo u koru velikog mozga.Kada nam je emocija snažna da je ne možemo razgraditi i procesuirati,zablokira se u limbičkom sustavu i izaziva nam smetnje u funkcioniranju i raspoloženju, a da nismo svjesni koji je točan inicijalni uzrok.Tako npr strah od zatvorenog prostora je strah od gubitka kontrole a strah od gubitka kontrole svoje polazište često ima u ranom djetinjstvu i za svakog od nas pravi uzrok je specifičan.Često čujemo da debeli ljudi hranom nadoknađuju nedostatak ljubavi ili sigurnosti i to je velika istina.

Wing-vave je coaching razgradnje negativnih emocija sa težištem na iskonskoj emociji koja je izazvala određeno negativno stanje i reakciju..Naša podsvijest ima sve odgovore pa se služimo NLP alatima i miostatskim testom da bi otkrili što podsvjest zna.Tu informaciju koristimo da bi izolirali glavnu negativnu emociju koja je dovela do određenog ponašanja.Izazivanjem brzih pokreta očiju u budnom stanu sa koncentracijom na simptom emocije(možemo osjećati mučninu u stomaku,lupanje srca ,brzo disanje,knedlu u grlu itd) trajno razgrađujemo negativnu emociju i prestajemo biti robovi svoje podsvjesti

Kao što smo vidjeli terapijski pristup svakom klijentu je specifičan i treba biti holistički da bi polučio dobre rezultate.

U NAŠEM RADU KORISTIMO:
designklementgrgić

poweredbytobiesoft